19:10 Як потрібно пити пиво | |
Пити пиво - це ціле мистецтво, яким треба володіти. Часто на вулицях міста можна зустріти підлітків з пляшкою пива в руках, які голосно розповідають про вчинені «подвиги», на які їх надихнув сей чарівний напій. Цей пінний напій давно завоював свою власну нішу на алкогольному ринку. Стільки скажена популярність пояснюється приємним смаком, легкістю впливу на шлунок і демократичною ціною. Його п'ють усі без винятку, не залежно від гендерної та соціальної приналежності. Щоб перетворити процес поглинання пива в більш приємну процедуру, потрібно слідувати деяким елементарним правилам, які придумали німці та чехи - справжні майстри пивоваріння. Правило № 1. Як правильно пити пиво?Найголовніша вимога, це категорична заборона на змішування з іншими алкогольними продуктами, навіть з іншою маркою пива. Цей напій не терпить «чужих сусідів», в іншому випадку вранці не уникнути сильного головного болю і загального поганого самопочуття. Жодних винятків, ні 13-та зарплата двоюрідної сестри по лінії брата чоловіка куми, ні перемога команди збірної Ніжепупінска в Лізі Чемпіонів, ні особисті душевні драми! Змішування не дасть нормально розкуштувати смак напою і набагато знизить його якість, а знамениті слабоалкогольні напої на основі пива з додаванням фруктових сиропів і соків категорично неприпустимі! В якості посуду найкраще використовувати келихи, фужери, пивні кухлі тільки зі скла, з'єднувати напій із залізом чи пластиком не варто, від цього втрачаються смакові властивості і каламутніє колір. Форма посудини, з якого буде питися пиво, особливої ролі не грає, вона може бути круглої, довгастої, квадратної форм. Головне, щоб горлечко в порівнянні з дном і серединою було звужено, а по стінках легко стікала рідина. Наливати пиво потрібно під кутом в центр ємності, на висоті 2-3 см від горлечка келиха. По піні можна визначити якість продукту, чим краще сорт, тим густіше, однорідніше і біліше повинна бути «шапка» напою. В ідеальному варіанті вона повинна бути сметанної густоти і без бульбашок повітря. Оптимальна температура для споживання пива 6-8 градусів, якщо вона буде менше, то смакові якості зійдуть нанівець, але з нагріванням до потрібної температури, вони повернутися, а от тепле пиво вже ніколи не буде колишнім на смак. Також напій вкрай вередливий до всіляких збовтуванні і переливам в інший посуд. Якщо вже налили в одну кружку, то будьте ласкаві допийте цю партію, а наступну наливайте в іншу. Пиво можна пити ні швидко, ні довго його смакувати. Наливати в келих потрібно стільки, скільки зможете випити рівно за три ковтки ні менше, ні більше. Правило № 2. З чим пити пиво?Пиво - це цілком самодостатній продукт, який можна вживати без всякої закуски. Настільки улюблені нашими людьми чіпси, фісташки, сухарики не прийнятні для справжнього знавця і цінителя смаку пива. Якщо є потреба в їжі, то краще обмежитися смаженими / тушкованими м'ясними стравами, ковбасками і шашликовими сардельками, підсмаженими на грилі, розігрітими мисливськими ковбасками і т.д. Непогано будуть поєднуватися смажена риба, копченості та запечена дичина, але не варто закушувати солоною рибою.Тепер, коли Ви розібралися, як пити пиво і чим закушувати пиво, залишається тільки побажати Вам приємно насолоджуватися цим напоєм! | |
|
Всього коментарів: 1 | |
| |